Bu yazımızda sizlerle dinamik mikrofonlar nedir? Ne işe yararlar? Hangi amaçla kullanılırlar? gibi sorulara cevap verip, detaylı bir şekilde inceleme sağlayacağız.
Öncelikle dinamik mikrofonlar için genelleme yapacak olursak eğer diğer mikrofon türlerine göre oldukça sağlam ve uzun ömürlü olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Dinamik mikrofonlar daha çok senin güçlü olduğu yerleri kaydetmek için kullanılırlar. Örnek verecek olursak eğer bateri ve elektro gitar amfileri diyebiliriz. Fakat sesi alma kapasiteleri veya performansları her zaman condenser mikrofon seviyesinde olmayabilir. Bu yüzden özellikle davul ve amfi kayıtlarında olmazsa olmaz diyebileceğimiz türde bir mikrofon çeşididir. Bunun sebebine gelecek olursak eğer ses seviyeleri biraz daha düşük olduğu için seste patlama ihtimallerinin en az olması ayrıca high pass ve low pass filtre özelliklerinin olması sayesinde istenmeyen gürültüleri önemli ölçüde kesebiliyor.
Vokal performanslar için üretilen dinamik mikrofon çeşitleri oldukça yaygındır ve kullanım alanları genellikle canlı performans sahnelerinde sıkça görürüz. Sebebi ise bilindiği üzere condenser mikrofonlar oldukça hassas oldukları için çevreden gelen sesleri bile alabilmektedir fakat dinamik mikrofon güçlü olan sesi aldığı için canlı performanslarda sıkça kullanılır. Özellikle örnek verecek olursak başlangıç seviyesinde Behringer BA 85A dinamik mikrofon modeli oldukça performanslıdır.
Dinamik mikrofon çeşitlerinde ise oldukça geniş bir yelpazeye ayrıldığı için tamamen kullanıcının ihtiyacına göre seçmesi çok daha yararlı olacaktır ve bu sayede bir mikrofondan oldukça fazlasıyla verim alabilir.