Bu yazımızda sizlere Synthesizer nedir? Ne işe yarar? gibi sorulara cevap arayağız. Öncelikle Synthesizer kelime anlamı olarak ‘’Sentezleyici’’ anlamına gelmektedir. İçerisinde bulunan osilatörler elektrik sinyalini ses sinyaline çeviren parçalardır. Bu sayesinde belli başlı sesler ve tonlamalar oluşturup projeniz üzerinde istediğiniz şekilde oynamalar yapabilirsiniz.
Günümüzde artık herkesin hobi veya kar amacı gütmek için belli başlı mecralarda videolar çekilebilir veya yayın yapılabilir. Bunlardan önde gelen platformlar şüphesiz YouTube ve Twitch diyebiliriz. Tabi yayın yapmak için belli başlı donanımlara ve ekipmanlara gerek duyulmaktadır. Bu yazımızda ekipmanlardan en önemlisi olan mikrofonlara değineceğiz.
Öncelikle Dinamik Mikrofon nedir derseniz eğer, diğer mikrofon türlerine göre oldukça sağlam ve uzun ömürlü olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Dinamik mikrofonlar daha çok sesin güçlü olduğu yerleri kaydetmek için kullanılırlar.
Genel olarak etrafımıza baktığımızda Dinamik Mikrofon Nedir? ya da Condenser Mikrofon Nedir? soruları ile karşılaşabiliriz. İşte bu yazıda sizler için bu iki tip mikrofonun farklarını ve nerelerde nasıl kullanılması gerektiğine dair açıklamalar olacak.
Öncelikle kısaca hemen bahsetmek gerekirse Midi Klavye dediğimiz şey aslında bilgisayarınızda bulunan ve midi uyumlu olan tüm sesleri ve programları kontrol edebileceğiniz bir üründür. Bu doğrultuda size belli fiyatlar aralığında olan MIDI Klavye önerilerinde bulunacağız.
Bluetooth teknolojisi temel olarak iki cihazın birbiriyle bağlantı kurmasını sağlayan kablosuz bir teknolojidir. Bu sayede bluetooth yolu ile veri aktarımı sağlanarak kablosuz bir şekilde veri transferi elde edilir.
Eğer bir DJ Controller almayı düşünüyorsanız veya böyle bir ürüne sahipseniz,a performansınızı ileri seviyeye taşıyacak ekipman kullanımı çok önemlidir. Bu sayede projenizi geliştirmek ve daha ileri seviyeye taşımak çok daha pratik olacaktır. Sizler için bu ekipmanları başlıklar halinde listeleyeceğiz.
Aktif hoparlör en temel anlamda mikser, doğru bir bağlantı şekli, amfi ve hoparlördür. Bunun tam tersi olan pasif hoparlörlerde ise bu bağlantı şemasını ayrı ayrı kullanmak gerekmektedir. Ayrıca aktif hoparlörler kendi içerisinde bir amfi barındırdığı için herhangi bir elektrik kaynağına takıp çalştırabilirsiniz fakat pasif hoparlörler içerisinde amfi olmadığı için öncelikle yeterli gücü alması için bir amfiye bağlanması daha sonra ekstra bir elektrik kaynağına bağlantı yapılarak ses alınabilir.
Referans Kulaklıklar genel olarak yüksek duyum beklentilerimizi karşılayan ve ultra geniş frekans tepsiyle en doğru bir şekilde sesleri duymamızı sağlayan kulaklık çeşitidir. Referans Kulaklıklar genellikle müzik prodiksiyon işleri ile uğraşanlar veya müzik dinleme zevkini bir üst seviyeye taşımak isteyenler için oldukça uygun bir kulaklık türüdür. Bu özelliklere bağlı olarak sizlere belli başlı fiyat aralıklarından oluşan kulaklık önerileri yapacağız.
Elektro gitarlar, klasik gitarın aksine içi boş gövdeleri olmadığı için kendi başına ses çıkarabilen bir enstrüman değildir. Onun yerine tellerin titreşimi sayesinde oluşan hareketleri, üzerinde bulunan manyetik sayesinde sese dönüştürebilmektedir. Manyetiklerin ilettiği bu ses frekansları bir kablo yardımı ile elektro gitar amfisine iletilir ve amfiden ses alabiliriz. Temel olarak bir elektro gitarın çalışma mantığı bu şekildedir. Bu ilerleyen yazımızda temel ve yardımcı ekipmanlara hep beraber bakacağız.