Ev stüdyosu ortamında kayıt almaya yeni başlayan insanlar ses kartı veya mikser almayı tercih edebiliyorlar. Doğru tercih yapabilmeleri adına bu yazımızda ses kartı ve mikser arasındaki farkları inceleyerek yerine göre hangisinin doğru tercih olacağına göz atacağız.
Bu yazımızda sizlere yardımcı olabilecek ve müzik ekipmanlarının yanı sıra ev stüdyosunda kullanabileceğiz kabloların yanı sıra, özellikle hem ses kablolarına hem de ses kartlarımız gibi çeşitli aksesuarlarda kullanılabilecek kabloları ele alacağız.
Bu hafta sizlere özellikle canlı performanslarda sık sık karşımıza çıkan hoparlörler hakkında bilgi aktarımında bulunacağız. Bu yazımızda özellikle Aktif Hoparlör Nedir? Sorusuna hep beraber bir yanıt arayacağız.
DJ Controller tavsiyeleri ile günümüz şartlarında olabildiğince uygun fiyatlı ve buna karşın performansı üst seviyelerde olacak ürünleri sizler için derleyeceğiz.
Bu haftaki blog yazımızda vokal kayıtlarınızda kaliteyi üst düzeye taşıyarak kayıtlarınızda daha iyi bir performans elde etmenizi sağlayacak belli başlı önerilerde bulunacağız.
Podcast nedir, nasıl yapılır, ses kaydı nasıl yapılır, podcast ne işe yarar, podcast nereye yüklenir gibi soruların yanıtlarını bu haftaki yazımızda keyifli bir konu olan Podcast’i ele alarak hakkındaki bilgileri sizler için derleyeceğiz.
Günümüz teknolojisinin bizlere kazandırdığı en önemli şeylerin başında ses sistemleri ve ekipmanlar gelmektedir. Yıllar geçtikçe teknolojinin sağladığı imkanlar daha fazla geliştiği için geçmiş dönemlerde yapılması imkansız olan pek çok işlem ses mikseri sayesinde kolaylıkla ve oldukça çabucak yapılabiliyor.
Öncelikle referans monitör olgusuna gelecek olursak eğer kayıtlarınız sırasında projenizi dinleme imkanı sunan ve sesi olabildiğince doğru veren ürünlerdir. Stüdyo referans monitörler sağ ve sol olmak üzere iki adetten oluşan (bazı modeller tek adetli satılabiliyor) yakın dinleme alanında sizlere çokça yardımcı olan stüdyo malzemesinin olmazsa olmazıdır.
Bu yazımızda çoğumuzun müzik veya kayıt yapmak için en önemli ürün olan mikrofonlar için gerekli aksesuarlara göz atacağız. Ev ortamında kayıt almak için gerekli aksesuarlara gelecek olursak eğer temel olarak pop filtre, akustik panel, shock mount, mikrofon standı ve mikrofon kablosu olarak söz edebiliriz. Bu ürünlerin tek tek işlevlerini devam eden yazıda görüntüleyebilirsiniz.
Öncelikle DAW kelimesini açılımı Digital Audio Workstation olarak geçmektedir yani Türkçe olarak çevirmek gerekirse Dijital Ses İşleme Programları diyebiliriz. Aslında temel olarak kısaca Ses Kayıt Programı olarak adlandırabiliriz.