Behringer 1989 yılında kurulan, uzun yıllardır kullanıcıların hayatlarını değiştirecek ürünleri oldukça uygun fiyatlarla piyasaya süren bir markadır. Uygun fiyatlı ürünler olmasına rağmen Almanya merkezli firma olan Behringer, teknoloji ve tasarımlarında kullandığı yüksek kaliteli malzemeler sayesinde uzun yıllar boyunca kullanım imkanı sağlamaktadır.
Yılların geçmesi ile birlikte teknolojinin gelişmesini hepimiz görmekteyiz. Belki yıllar önce aklımıza gelmeyen veya gelemeyecek düzeyde olan şeyler günümüzde artık hayatımızın sıradan bir parçası olmuş durumda. Bunlardan en göze çarpanı ise 21. yüzyılda karşımıza çıkan Yapay Zeka teknolojisidir. Bu teknoloji makinelerin kendi kendine öğrenmesi ve insan benzeri görevleri yerine getirmesine denir. Günümüzde bu teknoloji birçok sektörde kullanıldığı gibi artık müzik sektöründe de yer almaktadır. Bir müzik platform sitesi olan LifeScore, bu teknolojiyi kullanarak müzik bilginiz olmamasına rağmen otomatik olarak müzikler üretmektedir.
Bildiğiniz üzere Wordle, aslında günlük olarak kelimeleri tahmin etmeye çalıştığımız bir oyun ve kısa sürede oldukça popüler bir hale geldi. Hatta bu popülerliğin ardından oyunun türkçe versiyon hakları satın alınarak Bundle tarafından herkese sunuldu.
Yazımıza başlamadan hemen önce Stüdyo Mikrofonu Nedir? diye soracak olursak eğer, genellikle profesyonel stüdyo ortamlarında kullanılan ve çoğunlukla Condenser yapıda yani +48 Volt harici güç bağlantısı isteyen mikrofon türleridir. Bu mikrofon türleri sayesinde daha hassas ve sıcak tonlarda ses elde ederek kayıtlarınızı oluşturabilirsiniz. Bu Condenser yapıdaki mikrofonlar sadece vokal kayıtları için değil aynı zaman akustik enstrüman kayıtlarınız için oldukça işlevseldir. İşte bu listemizde sizlere her bütçeye uygun olarak belirlediğimiz Stüdyo Mikrofon Önerileri ile karşınızdayız.
Stüdyo Referans Kulaklık türleri genel olarak geniş frekans tepkisinin yanı sıra çalıştığınız projelerdeki sesler üzerinde etkili bir kontrol sağlamanız için tasarlanan kulaklık modelleridir. Daha çok profesyonel stüdyolarda görmeye alışık olduğumuz bu kulaklık türü günümüzde her şeyin mobilize olması sayesinde evlerimizde bile kullanmaya başladığımız kulaklık olmayı başarmıştır. Bu sayede gerek Ev Stüdyo gerek Profesyonel Stüdyo ortamında kullanabileceğiniz farklı marka ve modellerden oluşan Stüdyo Kulaklık türlerini sizler için derledik.
Günümüz müzik dünyasında Arturia markasını bilmeyen yoktur. Sektörde oldukça köklü ve kaliteli ürünler sunan Arturia, analog ürünler arasında Brute serisi ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle Analog Synthesizer ürünler arasında giriş seviyesi diyebileceğimiz MiniBrute serisi kullanıcılar tarafından oldukça sevilen modeller arasında yer alıyor.
Günümüzde kaliteli bir ses sistemine sahip olmak çoğumuzun istediği bir şeydir. İşte tam da bu noktada karşımıza çıkan ve sizlere her türlü sesi mükemmel kalitede aktarmak için kullanılan cihazları ifade eden Hi-Fi ses ekipmanlarının kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaya başlamıştır.
Referans monitörler; sesi son derece doğru ve şeffaf bir şekilde aktaran, hem evlerinizde hem de stüdyolarınızda yaptığınız kayıtlarınızda tercih edebileceğiniz bir ürünlerdir. Bu ürünün en önemli özelliği; müziği olduğu gibi, yani tüm kusurları ile sizlere aktarmasıdır. Bu sayede yapmış olduğunuz müzikte eksik olan kısımları daha net bir şekilde görebilir, gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Sesi renklendirmeden, flat şekilde bizlere sunan bu cihazlara gelin birlikte daha detaylı şekilde göz atalım.
Kayıtların olmazsa olmaz bir parçası haline gelen ses kartları; bilgisayardaki dijital ve analog ses faaliyetlerini yerine getiren bir arabirimdir. Ses kartlarının birçok görevi bulunur. Bunları; ses sinyallerini kaydetmek, değiştirmek, sentezlemek şeklinde sıralayabiliriz. Dahili ve harici olarak karşımıza çıkan ses kartları sayesinde sesi dinleyebilir, gerekli düzenlemeleri yaparak en güzel kayıtları ortaya çıkarabilirsiniz.
Condenser mikrofonlar oldukça tercih edilen mikrofonlar arasında yerini alır. Seslere karşı oldukça hassastırlar ve kullanım alanları oldukça geniştir. Son derece hassas ve duyarlı yapıda olduğu için, genellikle dışarıdan izole ortamlarda kullanılması önerilir. Frekans aralığı oldukça geniştir ve daha çok stüdyo ortamlarında kullanım için tercih edilir. USB aracılığı ile ve USB olmaksızın kullanılabilen condenser mikrofonların fiyat skalası da oldukça geniştir.